kallista?

Onko muotoilu vain isoja yrityksiä varten? Ei meillä ole varaa muotoiluun!

Elämme maailmassa, jossa lähes kaikki on muotoiltua ja olemme tottuneet pitämään laatua itsestään selvyytenä. Siksi uudet tuotteet eivät enää pärjää markkinoilla ilman muotoilua.

Muotoilu on investointi, joka tutkimusten mukaan on erittäin kannattava. Useissa euroopan maissa on tehty vertailuja, joissa muotoilua systemaattisesti käyttävät yritykset ovat olleet selvästi muita kannattavampia.

Fokusdesign on tehnyt yhteistyötä kymmenien pienten ja keskisuurien sekä vasta aloittaneiden että jo pidempään toimineiden yritysten kanssa. Osaamme skaalata palvelumme asiakkaidemme tarpeiden ja resurssien mukaisiksi.


turhaa?

Hyvä tuote myy itse itsensä!

Ehkä myi joskus menneisyydessä. Nyt kilpailu on niin kovaa ja tarjonta laajaa että tuotteen on erotuttava joukosta.

Laatu ja toimivuus ovat itsestäänselvyyksiä jotka pitää olla kunnossa. Tuotteiden väliset erot syntyvät hienovaraisemmista ominaisuuksista. Juuri niihin muotoilu vaikuttaa.

Start-up yrityksen kannattaa erityisesti varmistaa oma uskottavuutensa heti toiminnan alusta asti. Samoin uuden tyyppinen tuote voi päästä muotoilun avulla asemaan, jossa siitä tulee se oikea alkuperäinen.

usein kysyttyä

Olemme keränneet tänne usein esiin tulevia kysymyksiä ja väittämiä muotoilusta yleensä ja muotoilun käytöstä kasvuyrityksissä.

b-to-b?

Muotoilu on tärkeää vain kuluttajatuotteissa!

B-to-B liiketoiminnassa muotoilu on yhtä merkittävä kilpailukeino kuin kuluttajatuotteissa. Ammattilaiset osaavat arvostaa laatua myös käytettävyydessä ja oikeanlaisessa estetiikassa. Työkalun pitää näyttää ja tuntua työkalulta.

Brändin merkitys B-to-B yrityksissä on erittäin suuri. Brändi tekee tuoteperheen omaleimaisuuden ja asiakashyödyn näkyväksi ja nopeasti tunnistettavaksi.


Start-UP?

Aloittavan yrityksen resurssit ovat rajalliset!

Aivan oikein, siksi kannattaakin käyttää ulkopuolisia ammattilaisia oman osaamisen lisäksi. Pienen yrityksen kannalta tunnettuuden rakentaminen edellyttää oman ilmeen luomista ja tarkkaa noudattamista. Siten joka kerta kun teille oleelliset henkilöt kuulevat tai näkevät teidät, viesti on samanlainen. Jo muutaman kontaktin jälkeen olettekin se tuttu juttu ja ihminen luottaa tuttuihin luonnostaan.

Fokusdesign on erikoistunut kokonaisvaltaiseen muotoilun käyttöön. Erityisen hyödyllistä se on aloittaville ja pk-yrityksille, joilla ei ole omaa resurssia designin koordinointiin. Meiltä saat kokonaisuuden yhdellä kertaa. Kokemuksemme mukaan on kannattavampaa rakentaa kokonaisuus kerralla vaikka pienemmilläkin resursseilla kuin satsata vain yhteen asiaan.

Milloin?

Ensin pitää saada tuote toimivaksi, sitten voitte viimeistellä sen!

Jos muotoilu otetaan mukaan vasta tuotekehityksen lopussa, joudutaan joko tekemään kompromisseja laadussa tai tekemään merkittäviä muutoksia tuotteeseen. Muutokset ovat erittäin kalliita ja viivästyttävät markkinoille pääsyä.

Parhaimmillaan muotoilu on mukana prosessin alusta asti. Silloin myös kustannukset ovat pienimmät ja hyödyt käytettävissä heti alusta saakka.


HINTA?

Miksei teillä ole hinnastoa? Miten hinta määräytyy?

Käytännössä skaalaamme palvelumme asiakkaan hankkeisiin ja resursseihin. Eli sen perusteella mitä pitäisi saada aikaan ja paljonko on mahdollista investoida, pohdimme yhdessä mitä tehdään ja mikä silloin on kustannus.

Periaatteemme on se, että aikataulut ja kustannukset sovitaan aina etukäteen ja niistä pidetään kiinni.

      in english       etusivulle       yhteystiedot       töitämme       usein kysyttyä

© Fokusdesign Oy, 2013